ILMU

Ilmu yang tidak diamal seperti pokok yang mati.

DISIPLIN

Membentuk kejayaan yang lebih bermakna

KEJAYAAN

Pasti didakap dengan usaha, doa dan tawakkal yang jitu. Be the One!
 

TONIK MINDA CEMERLANG

E-G'NIUS & D-G'NIUSD'Genius - untuk bayi hingga kanak-kanak berusia 12 tahun


E'Genius - untuk 13 tahun ke atas, sesuai utk pelajar, pekerja dan warga tua.


Adakah anda atau anak anda mengalami masalah kebuntuan fikiran, lembab berfikir, pasif, sukar menghafal, emosi terganggu, pelupa, pemalas, tidak kreatif dan stress?

Jika ini berlaku, tentunya prestasi pembelajaran anda dan anak anda akan terganggu. Situasi ini bukanlah sesuatu yang semulajadi dan muktamad. Otak manusia mengandungi 12,000 juta hingga 15,000 juta sel otak (neuron) yang berfungsi. Setiap hari beribu-ribu sel di dalam tubuh dan otak akan mati. Sel-sel tubuh yang mati akan digantikan dengan sel-sel baru. Tetapi sel-sel otak (neuron) yang mati tidak akan diganti dengan sel-sel baru.

Dari kajian, zat kalium posfat dan magnesium fosmat bertindak melambatkan kematian sel-sel otak. Faktor pemakanan menyumbang hampir 100% kepada kecemerlangan atau kemerosotan prestasi minda.

Dgenius dan Egenius adalah jawapannya. Dgenius dan Egenius adalah makanan berfungsi yang memberikan nutrien untuk saraf bagi memulihkan kesegaran otak dan membangunkan sel-sel otak. Berasal dari negara Jerman dgn nama Brain Tonic. Penggunaan Brain Tonic sungguh popular di London sekitar tahun 1975. Dgenius dan Egenius telah diujikaji oleh Jabatan Kesihatan dan Keselamatan Masyarakat (Department of Health & Society Security) di England.


Keistimewaan D'genius & E'genius
Di Malaysia, tablet D-genius ditambah fungsinya. Secara asasnya diformulasi berasaskan susu kambing atau susu unta dan glukosa serta gabungan garam tisu. Ia tidak mengandungi bahan-bahan yang boleh memudaratkan tubuh seperti dadah, steroid dan bahan kimia yang boleh memberikan kesan sampingan apabila diambil secara berpanjangan.
Ini bermakna ia selamat digunakan walaupun diambil secara berlebihan. Media yang berasaskan susu kambing/susu unta yang digunakan amat berkesan untuk pembinaan tulang, menguatkan otot, meningkatkan fungsi hati dan pembinaan sel-sel darah. Gabungan garam2 tisu yang terdapat di dalam D-Brain amat berkesan untuk meningkatkan fungsi sel otak, seterusnya meningkatkan proses pengawalaturan Central Nerve System.
Ia juga dapat meningkatkan sistem imun dan tenaga seks bagi orang dewasa. Penggunaan garam2 tisu ini juga amat penting bagi ibu-ibu yang lepas bersalin dan mereka yang telah menjalani pembedahan. Juga amat baik bagi ibu-ibu yang mengalami alahan semasa mengandung/morning sickness.
Kaedah menggunakan D-genius secara kunyah atau hisap memberikan kesan segera kepada organ sasaran. Ini kerana proses tersebut menyebabkan ia dapat diserap oleh sel-sel saraf di bawah lidah dan dihantar terus ke saraf-saraf yang lain.
Bertepatan dengan namanya, penggunaan D-genius didapati sungguh berkesan di dalam meningkatkan sistem minda anak2 dan pertumbuhannya seperti berikut:

* Mencerdaskan minda
* Menguatkan daya ingatan
* Menambah daya kreativiti
* Menambah daya tenaga mental
* Mewujudkan ketenangan fikiran
* Mengatasi masalah stress
* Mengatasi masalah hiperaktif
* Membantu pertumbuhan prima
* Mengatasi masalah bertutur/berjalan
* Meningkatkan selera makan
* Masalah telinga berbunyi
* Batuk dan demam
* Meningkatkan sistem immunisasi tubuh
Cara Pengambilan :-
* 1 tablet dikunyah@dihisap@dilarutkan sudu -
   2 atau 3 kali sehari untuk 1 tahun ke bawah
* 2 tablet D-genius dikunyah@dihisap
   - 2 atau 3 kali sehari untuk 1 tahun ke atas (kanak2 atau dewasa) 

Cabar

Jaguh tulen sentiasa mencabar dirinya sendiri untuk menang.

Kawan

Teman yang baik akan menjayakan temannya.

Peluang

Peluang yang baik hanya sekali, jangan sia-siakan.